dijous, 25 de setembre del 2008

Lectures

Està bé llegir. A mi m'agrada, llàstima que no sempre tinc prou temps! Normalment prefereixo llegir per aprendre coses noves: textos científics o assajos. A l'estiu, que tinc més temps, també m'embolico amb alguna novel·la llarga d'aquestes de 800 pàgines. Però també m'agrada molt el teatre.


Llegir teatre no és fàcil. No hi ha tantes descripcions com a la novel·la i t'has d'imaginar els personatges i les situacions. Quan es fa una lectura dramatitzada, com que hi ha diversos lectors és més fàcil de posar-te en situació, però quan llegeixes per tu és fàcil perdre't i sovint cal rellegir dues o tres vegades alguna escena per acabar d'entendre alguna situació.


Aquests dies, alguns de l'elenc hem llegit una desena d'obres per trobar-ne una per representar: Pirandello, Dario Fo, Woody Allen, De Filippo, ... i finalment ens hem quedat a casa i hem triat "Mareig" de Jordi Sánchez, el de "Plats Bruts". Aquesta setmana ja hem començat amb els preparatius i espero que a l'estiu estarem en condicions d'estrenar.

dijous, 11 de setembre del 2008

Diada Nacional

El gegant de Prats de Lluçanès sempre porta l'estelada, encara que això li hagi ocasionat més d'un problema.
Aquí queda la foto, en el centenari d'aquesta senyera.


Més lluny, hem d’anar més lluny,
dels arbres caiguts que ara ens empresonen
i quan, els haurem guanyat
tinguem ben present no aturar-nos.

(del Viatge a Ítaca)