dimarts, 28 d’octubre del 2008

La Cerdanya des de l'aire

Diumenge vaig pujar fins als núvols. Bé això és un dir, perquè feia un dia ras amb una visibilitat magnífica.



A gairebé 2.000 metres sobre la plana ceretana la tardor es veia així de bé. Va ser un dia rodó!





dilluns, 20 d’octubre del 2008

Uns dies fora

Acabo d'arribar de Belfort, d'un intercanvi amb estudiants. Que freds són aquests francesos!! Això sí, tenen unes muntanyes... i uns boscos... i uns rius...

La tardor és molt fotogènica als boscos caducifolis centreeuropeus, però prefereixo la gent típicament mediterrània.

diumenge, 12 d’octubre del 2008

Fent amics a la Pobla


Com cada 12 d'octubre des de fa 5 anys, els companys d'ERC de la Pobla de Montornès han pujat al Pic de la Mola per penjar l'estelada.
Avui el temps ha aguantat fins al final i no ens ha plogut, encara que el cel era força amenaçador.

dimecres, 8 d’octubre del 2008

Boletus edulis


El cep és una de les espècies de bolets comestibles més apreciades. Es pot trobar en boscos caducifolis -fagedes, rouredes...- i en alzinars. El capell té forma convexa i pot tenir coloracions variades en diversos tons de marró. Per sota no té làmines, sinó porus que formen una esponja. El peu és abombat de color gris-marró i nu (sense anelles).
Hem d'anar amb compte de no confondre'l amb el mataparents (Boletus satanas) que, com indica el seu nom, és tòxic i pot donar algun disgust gros. La carn del mataparents es torna blavosa al cap d'una estona de tallar-la, en canvi la carn del cep és blanca i de sabor molt fi. Als individus vells cal retirar-los l'esponja, i de vegades cal treure´ls la pell.
Els ceps són bons de moltes maneres, fins i tot crus. Per fer carpaccio de ceps:
Tallem els ceps (nets i crus) en làmines molt fines i les escampem en un plat. Al damunt hi espolsem una mica de sal i formatge parmesà. Ho amanim amb oli d'oliva i ho deixem reposar almenys una hora.

dimarts, 7 d’octubre del 2008

Escapada

Aquest cap de setmana m'he pogut escapar al Pirineu i practicar l'esport de no fer res. Només passejar per la muntanya, gaudir del paisatge i caçar núvols. És molt relaxant!

Hi havia qui arriscava més dalt d'un globus. Aviat seré jo qui hi pugi!