dimecres, 24 de desembre del 2008

Felicitació de Nadal



HO SAP TOTHOM, I ÉS PROFECIA
Ho sap tothom, i és profecia.
la meva mare ho va dir un dia
quan m'acotxava amb blats lleugers;
enllà del somni ho repetia
l'aigua dels astres mitjancers
i els vidres balbs d'una establia
tota d'arrels, al fosc d'un prat:
A cal fuster hi ha novetat.



Us desitjo un Bon Nadal i un millor any (dos mil) Nou!

divendres, 19 de desembre del 2008

Llençar pedres al riu


Fa poc ha aparegut als diaris una notícia ben curiosa: el govern de Catalunya vol prohibir llençar pedres al riu.

Dit així sembla una bestiesa, perquè els rius estan plens de pedres. Què hi fa si hi ha una pedra més o menys? Si no deixessin llençar pedres als embassaments ho entendria, perquè els embassaments han de contenir aigua i si hi posem pedres hi cap menys aigua, però què li fa al riu?

La prohibició està emmarcada dins la modificació de la llei de pesca en aigües continentals i fa referència a tècniques de pesca que s'ajuden d'espantar els peixos i conduir-los cap una trampa. Amb aquesta llei també es prohibeix picar a l'aigua i altres estratègies per espantar els peixos. Potser seria millor prohibir directament aquestes pesqueres i no prohibir genèricament llençar pedres al riu.
Sembla que a algú li molesta que hi hagi qui es diverteixi amb un entreteniment tan senzill.

dissabte, 13 de desembre del 2008

Nova edició del "Ranxets"


Ahir vam presentar la nova edició del "Ranxets. La cuina a Torredembarra". Aquesta vegada l'edició és a través de l'Editorial Cossetània de Valls, que l'inclou dins la col·lecció "El cullerot".

No cal dir que els autors i les autores estem molt satisfets de tornar a trobar a les llibreries aquesta obra que està sent un best seller de les publicacions locals, des de fa 21 anys.
Ara ja no hi ha excusa per no regalar-lo.

dimarts, 9 de desembre del 2008

Campanya de seguiment de la posidònia 2008

Com cada any, i ja en fa sis, a l'estiu he fet el seguiment de les praderies de posidònia de la Barra de Tres a set punts de mostreig de la platja. Enguany, per problemes tècnics, no he pogut fer dos dels mostrejos. La dada més interessant sempre és la densitat dels feixos dins la praderia.
La taula mostra els resultats de densitat dels sis anys en cada un dels punts.
Els valors d'aquest estiu milloren els de l'any passat en els tres punts a prop de Baix a Mar (A1, B1 i A2) i empitjoren els valors a prop de Creixell (C1 i C2). Tot i així les diferències són petites. Cal analitzar més detingudament del dades abans de treure conclusions, però a primer cop d'ull sembla que estem en una situació en la que es manté la qualitat de la praderia d'un any a l'altre.
Aviat serà el moment de tornar a fer una cartografia per veure si l'extensió de la praderia ha patit variacions des del 2003. Però aquesta és una empresa que no puc fer jo sola. A veure qui m'ajudarà.