dissabte, 31 de gener del 2009

Treballs de recerca


He estat molts dies sense actualitzar el bloc, massa dies. Part de la culpa la tenen els treballs de recerca de batxillerat.

Els alumnes de batxillerat tenen la obligació de fer un treball de recerca, com una assignatura més. Aquest treball és una investigació sobre qualsevol tema d'interès de l'alumne que, dirigit per un professor, es pretén que aprengui i apliqui el mètode científic. Al nostre centre, els alumnes comencen a triar el tema cap el mes de febrer del primer curs i els treballs escrits s'entreguen a principis el mes de gener del segon curs i a continuació fan la defensa oral davant d'un tribunal de tres professors. O sigui que ara han acabat uns alumnes i ja n'hi ha uns altres a punt de començar.

He de reconèixer que el treball de recerca m'agrada. És d'aquelles situacions en les quals, com a professora, pots aprendre al mateix temps que els alumnes; i això sempre és un repte.

D'entre els treballs que he avaluat enguany n'hi ha un que m'ha agradat especialment sobre els gels. Amb aquest nom potser d'entrada només ens ve al cap el gel de bany, però aquestes dissolucions tenen característiques extraordinàries i la Sílvia, l'alumna, ha trobat la manera de posar-les de manifest i donar a conèixer algunes aplicacions. La més espectacular és l'esferificació dels aliments líquids. Una passada!