diumenge, 24 de maig del 2009

Herbes remeieres

Quan arriba final de curs i veus perillar la integritat mental el millor que es pot fer és desconnectar.

Doncs això, aquest cap de setmana he fugit del món i m'he passejat per les Guilleries buscant herbes remeieres amb un grup de gent que en saben molt. A les vores de les rieres (a Osona les rieres tenen aigua, no com aquí!), dels rius i dels embassaments hi ha mil plantes de tota mena que serveixen per cinquantamil aplicacions.

He descobert la saponània o herba sabonera, de la qual havia sentit a parlar però no la coneixia. Viu en llocs humits, a la vora dels rius i rieres i segurament per això no l'havia vista abans. Les seves propietats la fan útil tant per a ús extern (acné, caiguda del cabell...) com per a ús intern per tractar problemes de fetge o bronquitis. Però el més representatiu, i que per això té aquest nom, és que produeix escuma i es pot usar com a sabó per rentar.


Una altra cosa que he comprovat és que les plantes en llocs humits creixen més que al secà. Les farigoles feien més de dos pams d'alçada! Però feien una olor més suau, diluïda.

Ja ho deia el meu avi Jaume (que cada dia es menjava un plat de sopa de farigola per sopar) que les úniques farigoles bones eren les dels Munts o les de Sant Antoni, perquè les de Montornès ja eren massa fluixes.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Despres de Celebrar la Champions..
Aquest diumenge al vespre potser en podem celebrar un altre!!
5 pilots del Biketrial Costa Daurada Torredembarra a l'Europeu!
Aquest cap de setmana es disputa el Campionat d'Europa, a l'Escala (Girona), 30 i 31 de maig.
"La Champions" del Biketrial es concentrarà a l'Escala.

5 pilots del club torrenc, Biketrial Costa Daurada Torredembarra i pendran part amb l'esperança d'aconseguir algun podi, els bons resultats es vendran cars ja que hi ha un total de 162 pilots, els millors d'Europa; Àngel Batlle en Sènior, on lluitarà per un podi y fins i tot per la victoria.
Si guanyo... Diumenge al vespre anem a pitar!

exterlin ha dit...

Quan arriba final de curs i veus perillar la integritat mental el millor que es pot fer és desconnectar.

Que ja te n'adones que això és del tot oposat? hehehehe Però m'alegro molt que tu en poguessis descansar!