diumenge, 16 de març del 2008

Biblioteca nova!!

Diuen que tot el que val, costa. La nova biblioteca municipal no escapa a aquesta dita. Ha costat molts anys de promeses i tres anys més d'obres, però realment ha valgut la pena. La biblioteca Mestra Maria Antònia és un equipament modern que compta amb llibres, revistes, mediateca i internet. Com que forma part de la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya es poden demanar volums que es trobin en altres biblioteques de la xarxa.



Les arcades que contenien la bòbila de la fàbrica de refractaris ara són el cos principal de la biblioteca. L'espai és ampli i lluminós. També hi ha un espai reservat per als més petits (fins a 12 anys) amb les taules i cadires de la seva mida i tot tipus de llibres, tant de consulta com literatura i còmics. Al costat hi ha l'edifici de nova planta on hi trobem la sala de lectura informal de diaris i revistes; a la planta superior té una sala per poder fer treballs en grup, una aula multimèdia i l'arxiu.



Dóna la impressió que té poques taules i pocs punts de lectura, comparat amb el gran nombre de volums que conté i l'espai que ocupa. Però les biblioteques modernes estan més pensades pel préstec de llibres, que per ser sala de lectura.



Enhorabona a tots els torrencs i torrenques, sobretot a l'Anna, que n'és la directora, i a la resta de treballadores que veuran molt dignificada la seva dedicació.