diumenge, 4 de maig del 2008

Bones notícies per la posidònia

Aquest pont he començat la temporada de banys a la platja i només posar el cap a l'aigua he vist un brot de posidònia a les Roquetes. Després d'una passada ràpida, que l'aigua està força freda, he comptat 9 brots a les Roquetes i 4 a l'Antina. És la millor observació a poca fondària des de l'estiu del 2004.

El 2003, després de molts anys que les Roquetes fóssin un desert, vaig poder observar 9 brots de posidònia entre les escletxes de les roques. Van sobreviure la pressió dels banyistes de l'estiu i els temporals de l'hivern, i a l'any següent ja n´hi havia en 14 llocs. L'hivern del 2004-05 va ser força mogut i la sorra del fons va cobrir parcialment les Roquetes, la majoria de brots van desaparèixer i només en van quedar 2. Els dos últims estius no hi ha hagut posidònia a poc fondo.

Un dia d'aquests aniré més preparada i cartografiaré els brots per fer-los el seguiment tot l'estiu.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Iris, com està el tema de la platja del Canyadell? ha passat temps i no hi ha cap novetat, es que l'ajuntament sols pensa en posar banderes a les platjes? en algún lloc he llegit que s'inclou la platja del canyadell entre les que mereixen la bandera blava de Torredembarra, per les seves característiques aixó no pot ser, els accesos han quedat molt bé, però de neteija ......es massa petita per importar als ajuntaments de la torre i d'altafulla, però algú se n'ha de preocupar.

Iris Gual ha dit...

He preguntat sobre el tema i resulta que els ajuntaments d'Altafulla i la Torre han arribat a l'acord de responsabilitzar del manteniment i neteja de la platja del Canyadell a l'ajuntament de la Torre i del manteniment de la rotonda del pontet per l'ajuntament d'Altafulla.
A partir d'ara ja sabem que cal anar a trobar la regidora de serveis de Torredembarra, com a responsable de la neteja(o no) de la platja del Canyadell.
Salutacions

Anònim ha dit...

Ets a gaiablocs.com

Unknown ha dit...

Buffffffff pobre canyadell, serà millor pendre uns coves cada cop que anem a la platja i els omplim de branques, deixalles ... i a la fi de la pujada les llansem als contenidors