
La reproducció, per exemple, normalment es produeix de manera asexual a través d'esqueixos o de brots que surten del rizoma principal. Però també pot ser a través de flors i fruits, tal com correspon a una planta fanerògama. En aquest cas, la pol·linització no es pot deixar al càrrec dels insectes ja que sota l'aigua no n'hi ha i per aquest motiu no cal que les flors siguin vistoses, ni que desprenguin aromes intenses.

La floració de la posidònia és un fenomen excepcional a la costa catalana, i una mica menys rar a les Illes Balears. Per produir-se calen unes condicions ambientals determinades que encara no es coneixen prou, tot i que s'apunta que un dels factors pugui ser l'elevada temperatura de l'aigua del mar. En aquest cas, potser el canvi climàtic els portarà floracions més sovint a les nostres platges.
Aquestes flors que hem trobat han sortit de les xarxes d'una barca de la Torre, segurament ja estaves arrencades quan les van pescar i per això tenien aquest aspecte pansit, però no poden haver vingut de gaire lluny. Seguiré la pista per veure si en puc fotografiar alguna de viva al seu ambient!
1 comentari:
Ei, Iris. DEPANA està realitzant un projecte conjunt a tres poblacions: L'Ametlla de Mar, l'Hospitalet de l'Infant-Vandellòs i Torredembarra sobre la possibilitat de crear una mena de reserva marina com a un dels seus objectius. Realitzen, per tant, un estudi del fons marí davant les tres poblacions. Fa pocs dies va anunciar la floració de Posidonia a l'Ametlla de Mar. Pel que es veu, doncs, no era una floració esporàdica sinò que afecta la nostra costa. Una molt bona notícia!
Eli
Publica un comentari a l'entrada