dimecres, 1 d’agost del 2007

El Congost de Mont-Rebei

Acabo d'arribar de la muntanya. He estat a un lloc ESPECTACULAR, el congost de Mont-Rebei. És la frontera natural entre Aragó i Catalunya, el riu Noguera Ribagorçana quan travessa el Prepirineu. El congost és un tall brutal al massís del Montsec. El riu passa pel fons (tal com és de suposar) i a uns 10 metres de l'aigua s'hi va excavar un camí a la roca. Quan van fer el pantà de Canelles el camí va quedar cobert per l'aigua i se'n va excavar un altre uns 80 metres més amunt.

Com que és estiu, el pantà està molt baix i vam poder anar pel camí de dalt i tornar pel de baix. Els camins tenen una amplada de poc més d'un metre. El camí nou està condicionat amb uns cables a la paret a manera de barana i en els llocs una mica més amples hi ha bancs de fusta per descansar i contemplar el paisatge tan espectacular. El camí vell està més deteriorat i costa trobar el seu inici. Al fons l'aigua es mou ràpidament i el soroll ressona pel congost.

Cal tenir la ment preparada per fer aquesta excursió. Sortint des de Corçà (Àger, la Noguera) són 17 quilòmetres a peu. El tram del congost són uns 2 Km d'anada i dos més de tornada. A l'inici trobem l'ermita de la Pertusa, enfilada al cap d'amunt d'una roca. Al final trobem el pont penjat, que també és un element impressionant perquè es mou tot quan el travesses.

Els qui patiu vertigen o no us agradin els senderons massa estrets conformeu-vos mirant les fotos. A tots els altres us recomano aquesta excursió.