dilluns, 7 d’abril de 2008

Resposta al MEME de l'aigua

A través del Siscu de la Muralla m'ha arribat aquest meme, i jo el passo a la Susanna Navarro, la Carme Mas i l'Albert (des d'Andorra).

1) Creus que davant les decisions relatives a la cessió d’aigües a d’altres territoris, com ara la venda d’aigua dels aqüífers de Tarragona a Barcelona, s’haurien de fer consultes populars?

No. Crec que les consultes populars han de servir per dissenyar polítiques generals d'actuació, però la gestió d'una crisi puntual s'ha de resoldre buscant la millor solució tècnica.

2) Creus que la ciutadania de Tarragona ha rebut informació suficient sobre com estalviar aigua i com contribuir a pal·liar la sequera?

La població del Camp de Tarragona ja fa molt de temps que estem sensibilitzats pel tema de l'aigua, i crec que estem estalviant-ne força.

3) Considera que s’ha fet una bona gestió de l’aigua i s’han adoptat mesures vàlides per pal•liar la sequera?

Les mesures s'han aplicat massa tard i no hem arribat a temps. Ja fa massa anys que anem acumulant un dèficit d'aigua per culpa de la sequera, d'una banda, i de la mala gestió, d'una altra. Ara ens trobem en una situació límit que s'haurà de resoldre de manera expeditiva, encara que no ens agradi.

4) S’haurien de demanar responsabilitats polítiques per les qüestions anteriors?

Sí. S'haurien de demanar responsabilitats als gestors de l'aigua que durant molts anys han actuat com si el recurs fos il·limitat i han permès un creixement desenfrenat de les poblacions. No han volgut escoltar les veus que parlaven d'una gestió de l'oferta en comptes d'una gestió de la demanda i ara aquesta demanda no es pot sostenir.Per resoldre la sequera no sé si és millor posar un ciri a Santa Rita (la patrona dels impossibles) o a Santa Bàrbara (la patrona dels llamps i els trons).

2 comentaris:

susanna navarro ha dit...

Hola Iris! Jo ja t'he contestat, cre???? i si no, no m'ho tinguis en compte, la política en MAJUSCULES en fa una mica de por, no la comprenc del tot.

Anònim ha dit...

Hola Iris,
Ja tens resposta al MEME de l'aigua.
Salut!