dissabte, 23 de gener del 2010

N'hem trobat!

Avui dissabte he baixat al Brut de Viló i he trobat flors de posidònia!

Des de Cap d'any que sé que ha florit la posidònia d'aquí, però fins avui no hi he pogut anar, entre la feina, el mal temps i el refredat han passat tres setmanes llargues. Ahir va fer més sol, la mar estava més quieta i l'aigua més transparent, però era dia de calces velles i jo havia de treballar! Avui ha vingut el Xavi de Vilafranca i hem anat nedant des de la platja fins la Barra de Tres.
La praderia en aquesta època està IMPRESSIONANT! Les fulles de posidònia són més curtes però més tendres, tenen un verd viu, gairebé translúcid i pocs epífits. Hi ha moltes nacres i molts, moltíssims eriçons, tant els Paracentrotus lividus ( que són els comuns) com els Sphaerechinus granularis de color lila (que normalment estan a més fondària). En canvi hem trobat pocs peixos i tots estaven encauats, com si els féssim nosa.
Les fotos no són res de l'altre món perquè amb la màquina nova encara no m'aclareixo i una cosa és fer fotos a terra i l'altre és sota l'aigua, amb els guants i a només 12ºC!
Però així que pugui hi tornaré.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

OOHHH quina meravella!!! són precioses!!!

Gràcies per compartir-les.

Anònim ha dit...

Hola Iris

Sóc un antic alumne teu i avui he fet un examen de biologia de la facultat de biologia de la UB, m'ha anat bastant bé i això t'ho he d'agrair a tu ja que no he hagut d'estudiar tant com la resta dels meus companys de classe ja que jo he tingut una molt bona base de biologia al batxillerat i me'n recordo de moltes coses que vai fer a primer i a segon.
Els llibres de biologia I i II de la editorial edebé valen molt (el seu pes en plata), m'han salvat la vida a l'hora de buscar les coses si tens la oportunitat de conservar-los conserva'ls!!


Moltíssimes gràcies

Atentament
Un exalumne molt agraït

PD: si no saps qui sóc busca un antic alumne teu en el blog del centpeus que per cert avui el tema encara que no hi hagi res de ciència m'ha agradat molt, tant que hi he deixat un comentari.

Iris Gual ha dit...

Anònim, m'agrada que t'agradi!
Enric, m'alegro que t'hagi anat bé l'examen. Ja ens veurem!