dijous, 8 de novembre del 2007

Muntanyans II, enèssim capítol

Per fi tenim bones notícies pels Muntanyans! La partida de 10 milions d'euros del pressupost de l'estat són un bon motiu per seure i negociar una paralització de la urbanització.
Dimarts passat, Jordi Valls, exregidor de Vilanova i la Geltrú, ens va explicar com ho van fer a la seva platja llarga. Les semblances del seu cas amb el nostre són molt grans: un pla parcial aprovat i en vies d'execució, un espai que és zona humida encara que no estigui en cap catàleg, pressió popular... fins i tot les fotos que va mostrar semblaven els Muntanyans de la Torre! També hi ha la gran diferència de la unanimitat del consistori vilanoví que no es dóna en el consistori torrenc, però que esperem que mica en mica hi sigui.
Aquesta setmana tots els diaris s'han fet ressò de la notícia, tot i que alguna informació apareguda no pot ser certa. El Punt de dimarts 6 de novembre deia:

"Les hectàrees en joc. Els terrenys que es puguin comprar s'haurien d'incorporar a l'espai d'interès natural (EIN) de la platja de Torredembarra i Creixell.(...) Va ser aquest darrer partit qui va dur a la comissió de Medi Ambient i Habitatge una sèrie d'esmenes per incorporar a l'EIN, de manera immediata, més de 95.000 hectàrees, més de la meitat de les 168.248 afectades per la polèmica. (...)"

Si una hectàrea són 100m X 100m, 95.000 Ha són 950.000.000 de m2. Ve a ser com una franja d'1 km d'amplada al llarg de 950 km de costa. No està mal que l'ampliació de l'EIN ocupi gairebé tota la costa mediterrània de la península!

8 comentaris:

rafael ha dit...

De verdad Iris, crees que Don Manuel, se conoce el sistema metrico decimal?? o se lo traduces en arrobas o no se entera. besitos

Anònim ha dit...

Gracies per linkejarme, ara et poso al meu blog!
www.angelbatlle.blogspot.com

Per cert anim amb la Biologia (que personalment m'agrada molt) i la defensa de Muntanyans, Roquer, fauna marina.. i altres espais naturals.
Amb l'esport i el Biketrial he de dir que ens agrada molt la natura, i que en aquest esport s'hi esta en molt contacte, i que a més per allà on el practiquem, no destrossem res com alguns pensen, tot el contrari, generalment fem neteja de vidres i escombraries!!
Fins aviat!

Iris Gual ha dit...

Fantasma, em sembla que l'alcalde s'entera més del que ens pensem, però ja li va bé fer l'orni.

Àngel, gràcies per les teves paraules i endavant amb l'esport, que encara has de donar moltes alegries a la Torre.

resnoesmesqui ha dit...

I per què no una convocatòria de tots els partits que hem mostrat l'oposició al tema de Muntanyans i muntem una estretegia seriossa i factible per tirar endavant els nostres objectius?.

Seria un pas molt important. No cal solvertar-ho amb una ni dues reunios, les que calguin, fins arrivar allà on cal.

Una abraçada

Jordi Solé

rafael ha dit...

Querida Iris, lo que propone el Jordi Solé, me parece un buen principio, para un posible buen final; Ir cada uno por su lado, es igual a derrota segura y no me gustarias recordarles a nadie, otras maneras de hacer las cosas. besitos

Iris Gual ha dit...

Jordi i fantasma, teniu raó en què val la pena anar tots a una. L'alcalde ha convocat una junta de portaveus pel dijous una estona abans del ple. En aquesta reunió es veurà la bona disposició o no de cadascú. Crec que ara és el moment de moure'ns corporativament i actuar com a ple de l'ajuntament davant les altres administracions i davant l'empresa. Jo aniria més enllà del que dieu vosaltres, en el sentit que han de callar les veus dels partits i parlar la veu de l'ajuntament. Espero que en aquesta reunió es concreti un "full de ruta", o almenys es posi data per concretar-lo.

resnoesmesqui ha dit...

No crec, Iris, que això passi per una reunió de mig hora. És molt més complex. Seria, potser, interessant que abans d'aquesta reunió hi haguès un altra de previa entre tots i portar un posició en comú. No fem com ells, tot a corre cuita.

Jordi Solé

rafael ha dit...

Eso, nos reunimos en un Hotel de Andorra unos dias y mientras hablais, yo hago mis compras.. Como hacia Don Arturo y Salort. besitos