dimecres, 9 de gener de 2008

Per una agenda d'educació

Torredembarra s'està convertint en una petita ciutat amb un gran potencial humà i cultural. A més dels estudis reglats que cursen els joves des de l'educació infantil fins el batxillerat, hi ha nombroses entitats culturals, acadèmies i fins i tot l'Ajuntament des de les regidories o des del Patronat de Cultura que al llarg de l'any organitzen cursos de tota mena: des de ioga a balls de saló, passant per classes d'idiomes, tallers ocupacionals, català per a nouvinguts, teatre, dansa, graduat escolar per adults, manualitats, gralles,... tant per a infants com per a adults.

D'altra banda, tot i aquesta gran oferta, moltes vegades la informació no arriba als destinataris. Quan ens interessa algun d'aquests cursos no sabem on dirigir-nos ni quin és el període d'inscripció, ni quins requisits es necessiten i aquesta falta d'informació fa que aquests recursos estiguin desaprofitats.

Des de l'Alternativa Baix Gaià proposem que la regidoria d'educació vertebri d'alguna manera tota aquesta informació i en faci difusió. Seria molt interessant tenir una base de dades amb tots els cursos que es fan al nostre municipi, començat pels ensenyaments reglats que ofereixen els Centres d'Educació Infantil i Primària i els Instituts d'Ensenyament Secundari de la nostra vila, amb tota l'oferta de Cicles Formatius i Programes de Transició al Treball. També les Llars d'Infants, públiques i privades, que hi ha a la vila. Així com els cursos que ofereix l'Escola Municipal de Música. Quantes places ofereixen, les dates d'inscripció, els requisists de matrícula, els preus...de tots aquests centres.

En aquesta agenda d'educació també hi ha d'haver l'oferta privada de les acadèmies d'idiomes, dansa, teatre, reforç escolar... i les entitats culturals que organitzen cursos pels seus associats o oberts al públic, com el Grup de Dones o els Grallers.
Tota aquesta informació pot estar disponible a la Web de l'Ajuntament o editada en forma de llibret. Només cadria actualitzar-la anualment i seria una eina molt útil per a tota la població.

Des de l'ABG animem a la Regidoria d'Educació que faci seva la proposta i reculli i difongui tota aquesta informació com més aviat millor, i si pot ser abans del període de preinscripció als centres escolars (març-abril de 2008).

2 comentaris:

rafael ha dit...

Querida Iris, me parece una idea genial, de bombilla de 500 W.y de vapor de mercurio. besitos

Iris Gual ha dit...

Gràcies. Ja fa temps que a l'ABG donem voltes a aquest tema i a d'altres de semblants.
Aquesta idea és d'aquelles que no són gaire cares de dur-les a terme pero solucionen problemes.
Espero que el regidor d'educació ho vegi tan clar com jo.