dimarts, 26 de febrer del 2008

Projecte Comenius

Fa molts dies que no actualitzo el bloc. Ja em semblava que no era fàcil posar un post setmanal. Però vaja. El que ara em roba el temps és el Projecte Comenius "Ser jove en una ciutat antiga" que fem a col·legi.
Un projecte Comenius és un conjunt d'activitats educatives amb un fil conductor que es realitzen en diversos centres educatius de diferents països europeus simultàniament. Cada projecte es du a terme amb els socis que et poses d'acord. La durada d'un projecte és de tres anys, tot i que a partir d'ara seran de dos. Els temes i les activitats s'acorden entre els centres participants. Si l'oficina Comenius europea aprova el projecte, es poden rebre subvencions. Evidentment s'han de complir uns terminis i uns protocols i omplir una paperassa per tal d'acollir-s'hi.
El projecte que fem al Col·legi Sagrat Cor és sobre aspectes turístics de les ciutats implicades: Tarragona, Lemgo (Alemanya) i Flen (Suècia). Els alumnes que hi participen són de secundària (4rt d'ESO i 1r de batxillerat). Els idiomes de comunicació són l'anglès (principalment) i l'espanyol, ja que tots tres centres els tenen com a segona i tercera llengua. Les activitats es distribueixen entre els dos cursos, però el més esperat és l'intercanvi dels alumnes de 1r de batxillerat.
Els professors i professores també fem intercanvi. A part de viatjar per veure els centres educatius en directe, també compartim experiències (educatives, naturalment) en la resolució de conflictes escolars, organització, ... salvant les grans distàncies que marquen els diferents sistemes educatius. En tot plegat el correu electrònic és una gran eina i encara que no vulguis t'has d'espavilar amb els idiomes.
Poc m'ho pensava fa deu o quinze anys que fent de professora tombaria per Europa, parlaria en anglès i em comunicaria amb l'ordinador com si ho hagués fet tota la vida!