dimarts, 9 de desembre del 2008

Campanya de seguiment de la posidònia 2008

Com cada any, i ja en fa sis, a l'estiu he fet el seguiment de les praderies de posidònia de la Barra de Tres a set punts de mostreig de la platja. Enguany, per problemes tècnics, no he pogut fer dos dels mostrejos. La dada més interessant sempre és la densitat dels feixos dins la praderia.
La taula mostra els resultats de densitat dels sis anys en cada un dels punts.
Els valors d'aquest estiu milloren els de l'any passat en els tres punts a prop de Baix a Mar (A1, B1 i A2) i empitjoren els valors a prop de Creixell (C1 i C2). Tot i així les diferències són petites. Cal analitzar més detingudament del dades abans de treure conclusions, però a primer cop d'ull sembla que estem en una situació en la que es manté la qualitat de la praderia d'un any a l'altre.
Aviat serà el moment de tornar a fer una cartografia per veure si l'extensió de la praderia ha patit variacions des del 2003. Però aquesta és una empresa que no puc fer jo sola. A veure qui m'ajudarà.

1 comentari:

ramon ferré ha dit...

compta amb mi si no em torno a marejar i l'agenda psiquiàtrico-familiar-social-laboral m'ho permeten. Com saps tb puc intentar enredar tercers (especialitat de la casa). Enguany els 16 perfils amfibis que fem fins a roda no els hem fet, "només" hem georeferenciat amb gps diferencial els punts de sortida, però volem georeferenciar dos més vora els punts de sortida per a poder triangular amb aparell "normal" de topògraf. A més volem continuar la "metodologia artresanal" iniciada amb l'Adeline, però ja veurem, els actuals voluntaris internacionals a penes es volien mullar el cul... Finalment: cada mes estem mantenint el seguiment en (uns altres) 10 punts de l'alçada i distància de pals i cordes a la vora de la mar i dels propis pals (amb tots els mega errors que això supooa) però ja sortiran cosetes interessants d'aquelles de les oscil·lacions estacionals del perfil de la platja. Els tenim des del mes d'agost inclòs. Avui et volia comentar al dinar que abans de clarà-mar, la platja s'ha eixamplat molt (em sembla) així que potser tenim una sorpresa al respecte a l'estiu. És aviat per dir res. Per cert hi ha alguna "imprecisió" a la nota que apareix al som-hi respecte de la passera que -ja- substitueix parcialment la de travesses de tren, A veure si ets capaç de veure-la. En aquesta passera hi tenim un -nou/vell- conflicte.