dimarts, 2 de febrer de 2010

Fanals més respectuosos

Quan l'any 1994 es va construir el passeig marítim s'hi van posar uns fanals amb forma de chupa-chups que enviaven la llum cap a tot arreu, amb la clara infracció de qualsevol normativa sobre contaminació lumínica.


Des que l'any 2001 va començar a caminar el Consell de Sostenibilitat, que demanem canvis en la il·luminació d'aquest passeig; tant si és competència de l'ajuntament com si és la demarcació de Costes qui posa el mobiliari urbà. De sempre se'ns ha dit que hi havia molts fanals de recanvi i que a mesura que s'haguessin de comprar ja s'anirien canviant.

Es veu que aquest dia ja ha arribat i des d'aquest gener tenim fanals nous al passeig! Tan se val que sigui per la insistència d'alguns o per les sancions que poden caure si no es compleix la normativa. La qüestió és que tenim uns fanals més respectuosos que, evidentment, fan menys llum que els anteriors. Però ja se sap que a la nit és fosc, no?

4 comentaris:

rafael ha dit...

Mi querida Iris...al final tendremos que ir con velas por el pueblo; O candil, o linterna o mejor volvemos al carburo, que es algo que tu no has conocido. besitos

Iris Gual ha dit...

Estimat fantasma, almenys els fanals són nous i moderns. Ja era hora que els canviessin!!

Anònim ha dit...

Iris, trobo a faltar els teus posts.... espero que tot estigui bé.

Iris Gual ha dit...

Estimat anònim, tot va bé gràcies. Vull fer tantes coses que el temps no s'estira prou!