dilluns, 10 d’agost del 2009

Les llàgrimes de Sant Llorenç

Cada any, entre mig juliol i mig agost, l'òrbita de la Terra travessa el rastre deixat per la cua d'un cometa, que és una zona on hi ha molta pols còsmica. A causa de la força de la gravetat terrestre, alguns fragments rocosos es precipiten sobre el planeta i es posen incandescents en entrar a l'atmosfera, convertint-se en meteorits. Com que són de mida petita cremen completament mentre són a l'atmosfera i només deixen un rastre de llum en forma d'estrella fugaç.

Aquest fenomen rep el nom popular de pluja d'estrelles o les llàgrimes de Sant Llorenç, perquè la festivitat del Sant s'escau el dia 10 d'agost, i al voltant d'aquesta data és quan el fenomen és més acusat.

Enguany està anunciat pels dies 11 i 12, i no es preveu que sigui tan vistós com altres vegades, ja que la lluna està en fase minvant però encara fa molta llum i només es podran veure els meteorits més grossos.
Això si no hi ha núvols!

4 comentaris:

exterlin ha dit...

Aquí a Tarragona en vaig poder veure algun que altre, mon pare al poble va gaudir com un nano! Dona que pensar en la immensitat de l'univers i la nostra petitesa...

Iris Gual ha dit...

Doncs jo no en vaig veure cap! Aquí a la Torre cada cop hi ha més contaminació lumínica i el cel no estava del tot clar.

Anònim ha dit...

Iris desde el Desta es alucinante.

exterlin ha dit...

Iris, hem de fer alguna cosa per l'any vinent...