diumenge, 13 de juny del 2010

Els fruits de la posidònia

Avui a vora mar he trobat això:

Sembla una oliva o una gla tova, però jo diria que és un fruit de la posidònia perquè s'assembla molt a les referències que he trobat. I ho dic així perquè em pensava que els fruits de les posidònies eren més petits i de color fosc.








L'he tallat pel mig i he vist que no té pinyol, sinó que és una baia. És un fruit carnós amb una llavor que sembla una pipa grossa i verda.










 
Aquesta cosa de color clar que té adherida és una colònia de briozous, uns animalons que sovint es troben al damunt de les fulles de la planta.

3 comentaris:

Montse ha dit...

Ostres!!! al·lucinant, tant la colònia de "bestioles" ja no recordo el nom que he llegit (sorry!!) com la baia-pinyol. Això ha arribat a la platja? o bé o trobes dins del mar?. És molt interessant!

Anònim ha dit...

ENRIQUE GRANJEL HA DE PLEGAR!
En el seu un post del seu blog, anomenat “Todos tenemos una opinión”. Segurament per un descuit, el Sr. Grangel ens demostra quina classe de polític és. I la veritat és que el deixa l’alçada d’una sola de sabata.

Enric Grangel Llop dijo...
CIU. El Farinetes

ABG. El Lluis

PP. El Pepe Oviedo

GIT. El Santi

PSC. El Grangel

ERC. La Gasull

L'Agrupacio. La Toda

No cambiara masa, els que falten, ja es votra
23 de junio de 2010 14:44
Publicar un comentario en la entrada

Una persona que insulta a l’alcalde, que difon un apel·latiu amb l’únic sentit de ridiculitzar a aquesta persona, i que a més ho vol fer des de l’anonimat, encara que per malaptesa s’ha desemmascarat sol (ara l’entrada, després d’estar uns dies publicada ha estat esborrada pel seu autor) no es mereix ser ser regidor de Torredembarra i representant d’un partit polític, al qual vol liderar, com ell mateix manifesta en aquesta entrada. Quina falta de respecte pels seus companys de partit.
Torredembarra és mereix un altre tipus de polítics que el Sr. Grangel, que fonamenten la seva tasca a partir d’insults i difamacions per darrera (anònimes). Per això hauria de dimitir i se li hauria d’exigir la dimissió!

Anònim ha dit...

Hola Iris sóc l'Aleix (2n BAT ciencies de la terra per si ja ho has oblidat )

bufff.... vec que fins i tot a l'estiu no pares de treballar , has pensat en descanaçar iris?
l'estiu està per disfrutar-lo i vec que tu segueuixes amb la posidòni ajajaj. pero es bonica la "llavo-fruit".
AAHHHH per cert tinc sorra del desert de Túnez que em vas demanar , perquè despréws diguis que no ens enrecordem de tu.